Můj příběh

Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat, motivovat, posouvat. Prostě, pojďme vařit trochu jinak.

Jak mi Low Carb změnil život

Dnes žiji život, který mě zcela naplňuje a přináší radost. Provozuji s manželem restauraci, která prosperuje a to také díky low carb stravě, kterou jsem zde před časem zavedla.

Vlastnoručně vyrábím dezerty na objednávku, které jsou zdravé, protože jsou bez mouky a cukru a lepku. Dělá mi radost, když slyším, že jsou naši hosté nadšeni novou nabídkou zdravého stravování.

O to víc jsem spokojená, když jim chutnají mé dezerty a současně je mohou jíst bez rizika. Vlastně pracuji s krásnou pozitivní energií. Musím z toho mít přeci radost, když strávníkům zajistím příjemný pocit při jídle a ještě nezatížím jejich organizmus.

Posouvám všechno ještě dál, pořádám přednášky a workshopy o přínosech nízkosacharidové stravy s ochutnávkou těchto dobrot. Mám za sebou úspěšný kurz pečení LC vánočního cukroví a naapsala jsem kuchařku vánočních low carb receptů a návod jak se stravovat na cestách.

 

Low carb a já

Osobně se, jako zralá žena, cítím velice dobře, protože jsem po mnoha letech boje s vlastní váhou konečně spokojená. Zlepšilo se mi zdraví, odbourala jsem po 7-mi letech léky na vysoký tlak a vůbec se necítím na tolik, jaký je můj skutečný věk. Naučila jsem se mít ráda a přijímám život se vším, co přináší radostněji.

 

A co to všechno způsobilo? Low carb! Což je nízkosacharidová strava, která stojí za obratem v mém osobním životě i restauračním podnikání.

Bylo nebylo

Ještě před několika lety jsem se potýkala s vyšší váhou a do toho přišlo období klimakteria a já jsem dostala strach, že to bude ještě horší. Hledala jsem různé cesty a návody, ale nic nezabíralo.

Do těchto mých pocitů jsme museli řešit i existenční problémy s restaurací. Fungovala, ale finanční příjem nebyl adekvátní vynaloženému dennodennímu úsilí. Také mě tato činnost přestala těšit, připadala jsem si jako ten křeček, co běhá stále dokola. V tomto oboru nic nefunguje samo, buď tlačíte, nebo taháte. A já už byla fakt utahaná. Všechny dny byly stejné.

Asi to muselo přijít

A pak to přišlo, nečekaně, ale vlastně se to dalo očekávat. Onkologický nález a všechny peripetie kolem nemoci mě náhle zastavily a odvedly pozornost jinam. Zpátky k sobě!

Dnes už vím, že když člověk neposlouchá své tělo, své pocity, intuici a nechá se ubíjet starostmi a problémy, které nemají jasný konec, musí nám to tělo dát důrazněji najevo. A přesně to je ten okamžik, ta chvíle, kdy by mělo přijít prozření a uvědomění si, že žijeme tady a teď a nemá cenu si ten pobyt znepříjemňovat.

 

Po svém těle chceme často extra výkony. Aby mu stačilo spát 4 hodiny, aby mu stačil průmyslový polotovar místo plnohodnotné snídaně, aby zvládlo celý den hladovět, aby si poradilo s večerními nájezdy na lednici, aby nás celý den nosilo, aby se samo čistilo, prostě perfektně fungovalo. Chceme po svém těle opravdu hodně. Bereme a bereme. A když bereme, tak je zapotřebí něco dávat. Ne ve chvíli, kdy bliká červená kontrolka, ale mnohem dříve. A to byl ten moment!

 

Po návratu z nemocnice, jsem opravdu měla záblesk uvědomění a najednou se mi vše vyjasnilo, že už to dál takto nechci a že musí přijít změna. No jo, ale jaká? Nebylo to tak jednoduché a jasné, ale krok za krokem jsem toho dosáhla.

 

Hledala jsem jednoduše radost a naplnění ve své činnosti. Za změnu vděčím svému odhodlání a píli, kdy jsem svůj sen začala skutečně realizovat. Neznamená to, že bych předtím taková nebyla, ale nyní jsem získala větší křídla…

 

Jdu do akce

Rozhodla jsem se, že musím jít do akce a nastartovat spokojenější život, ne pro mé okolí, manžela, děti a zaměstnance, ale pro mne osobně. Až toho dosáhnu, pocítí to určitě všichni moji blízcí.

Změnu jsem začala stravováním. Hledala jsem cestu, která by pro mne byla schůdná a při tom udržitelná natrvalo. Tak jsem se seznámila s low carb stravou.

 

Moje kamarádka, výživová poradkyně,  mě přihlásila do FB skupiny, která se zabývala nizkosacharidovou stravou /low carb/. Ze začátku jsem jen vše sledovala a pilně studovala manuály a základy této stravy. Zaujaly mě recepty a hlavně nevšední kombinace běžných potravin. Že se dá žít bez klasických příloh mouky, cukru a škrobů jsem netušila. Otevřela se přede mnou úžasná studnice nápadů, inspirace, receptů a rad, kterou jsem hltala s velkým nadšením.

 

Od té doby jsem již ušla dlouhou cestu. Denně se stravováním zabývám, jak pro svou potřebu, tak vymýšlím a kombinuji jídelníček low carb stravy pro restauraci. Cítím, že to má potenciál, stále se zvyšující poptávku a rozhodně moje práce a odhodlání má smysl, což mi přináší uspokojení.

 

Vytvořila jsem si kvalitní základnu fan page na facebooku Leny dezerty, a Jedu low carb, kde sdílím své recepty a kuchařské výtvory. Spolupracuji s kuchařkami tohoto stravovacího směru, kde si vyměňujeme zkušenosti osobně či online.

Neustále se v oboru vzdělávám, účastním se low carb seminářů a kurzů, které mě posouvají dál. Našla jsem ve své nové práci pro restauraci znovu smysl.

 

Moje nadšení pro výrobu dezertů mi přináší osobní uspokojení, protože zde mohu uplatnit svou kreativitu. A díky koncentraci na jednu činnost se dostaví báječný stav FLOW, který mi přináší i potřebnou relaxaci.

 

Je ze mne opět energická žena plná nápadů, odhodlání, inspirace a sportovní aktivity. Na svých přednáškách o low carb stravě dostávám naplňující zpětnou vazbu od spokojených žen i mužů, kteří mi potvrzují ozdravný účinek této přirozené stravy na jejich tělo.

 

Žádné stravovací směry nejsou dogma, všichni si svou cestu musíme prošlapat sami, ale je dobré, když máte průvodce. Jednoduše řečeno, každý své fyzické i duševní zdraví bere do svých rukou. 

 

 

Můj eBook

 

Svou cestu jsem si již vyšlapala, tak vám nabízím inspiraci pro Low carb stravu. Zažijte tu radost, odhodlání a dobrý pocit, že jste pro své tělo udělali maximum, aby bylo zdravé.

 

Můj eBook zdarma:  Jak být low carb i na cestách

obsahuje základní principy low carb stravy, odkazy, kde sehnat potřebné suroviny a hlavně chutné a vyzkoušené recepty, které jsou vhodné při cestování nebo pokud jste mimo domov. Překvapí vás svou jednoduchostí a úžasnou chutí.

 

Elektornická  kuchařka: Tak trochu jiné Vánoce

obsahuje podrobné návody, jak se v záplavě informací o low carb stravě neztratit a především 40 receptů a několik videonávodů, jak na vánoční pečení se kterým mám velké zkušenosti.

 

Elektronická kuchařka: Tak trochu jiné Velikonoce

Najdete zdejarní sladké i slané recepty na velikonoční pečení .

 

Naše tělo je jediné místo, ve kterém musíme vydržet až do konce života, tak stojí za to se k němu chovat s úctou a správně ho sytit.