VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Pokud rádi obdarováváte něčím originálním, tak vlastnoručně vyrobené čokoládové pralinky jsou tou nejlepší volbou.
Vyzkoušela jsem hned 3 druhy
300 ml smetany přivedeme k varu s 3 lžícemi xylitolu- rozdělíme do 3 misek
200 g čokolády 72 % rozehřejeme ve vodní lázni
Mátové pralinky:
Do 1/3 horké smetany dáme hrst čerstvé máty a rozmixujeme, přidáme 100 g mletého máku /já měla bílý/ a postupně dosypáváme mandlovou mouku, dokud není hmota tužší konzistence. Necháme vychladit a vytvoříme kuličky, do každé vložíme mandli a obalíme v kakau.
Avokádové pralinky:
1 zralé avokádo rozmixujeme do hladka, smícháme s další částí smetany a s polovinou čokolády. Na dohuštění opět použijeme mandlovou mouku. Po vychlazení můžme plnit drobným ovocem, já použila maliny, které jsem předem naplnila čokoládou, aby zůstaly pevné. Obalíme každou kuličku v sekaných oříšcích.
Kokosové pralinky:
Smícháme poslední část smetany a čokolády a přisypeme mletý kokos. Kuličky obalíme také v kokosu.
Určitě udělají radost.