VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Valentýnské LC pralinky na poslední chvíli

Pokud rádi obdarováváte něčím originálním, tak vlastnoručně vyrobené čokoládové pralinky jsou tou nejlepší volbou.

Vyzkoušela jsem hned 3 druhy

Recept:

300 ml smetany přivedeme k varu s 3 lžícemi xylitolu- rozdělíme do 3 misek

200 g čokolády 72 % rozehřejeme ve vodní lázni

Mátové pralinky:

Do 1/3 horké smetany dáme hrst čerstvé máty a rozmixujeme, přidáme 100 g mletého máku /já měla bílý/ a postupně dosypáváme mandlovou mouku, dokud není hmota tužší konzistence. Necháme vychladit a vytvoříme kuličky, do každé vložíme mandli a obalíme v kakau.

Avokádové pralinky:

1 zralé avokádo rozmixujeme do hladka, smícháme s další částí smetany a s polovinou čokolády. Na dohuštění opět použijeme mandlovou mouku. Po vychlazení můžme plnit drobným ovocem, já použila maliny, které jsem předem naplnila čokoládou, aby zůstaly pevné. Obalíme každou kuličku v sekaných oříšcích.

Kokosové pralinky:

Smícháme poslední část smetany a čokolády a přisypeme mletý kokos. Kuličky obalíme také v kokosu.

Určitě udělají radost.

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů