VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Low carb roláda

Špenátová roláda

Na Velikonoce nebo kdykoliv jindy.

Tato roláda je, jak to u mne bývá zvykem, rychlá, jednoduchá i efektní na pohled.

Nazývá se špenátová, ale můžete do těsta na korpus přidat sekané bylinky, kopřivy nebo třeba petržel.

Recept:

  • 100 g mozzarelly v nálevu
  • 3 vejce
  • 200 g mraženého sekaného špenátu
  • 100 g mandlové mouky
  • 30 g psyllia
  • 1/4 lžičky soli

Na náplň:

  • 100 g sýra lučina nebo palouček
  • 100 g tvarohu v kostce
  • 1/4 lžičky soli
  • pepř, bylinkové koření dle chuti
  • 100 g uzeného lososa
  • hrst rukoly

Postup:

Mozzarellu bez nálevu rozmixujeme s vejci na hladký krém. Přidáme rozmražený špenát zbavený tekutiny a mandlovou mouku, psyllium a sůl. Vše vypracujeme v kompaktní hmotu. Těsto rozválíme mezi 2 pečicími papíry do požadované velikosti a přeneseme na spodním papíře na plech a ještě stěrkou upravíme do roviny. Pečeme 10-15 minut na 170 °C.

Na náplň si smícháme tvaroh, lučinu, sůl a koření a natřeme na vychlazený korpus. Navrch poklademe nakrájený uzený losos a nasekanou rukolu. Roládu opatrně zatočíme a utahujeme pomocí pečicího papíru a dáme vychladit. Ztuhlou roládu úhledně nakrájíme.

Sama doma – fota z natáčení

Tato roláda byla součástí mého II. vaření v televizním pořadu ČT Sama doma dne 5.3.2024. Na samotný recept tam již nezbyl prostor, tak ho nyní přidávám na svůj blog.

Pokud chcete vidět ukázku z mého výstupu v TV, tak zde je odkaz:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-sama-doma/224562220600034/

První vstup je hned na začátku a druhý v čase 1:17:22.

Pokud se vám moje recepty líbí, tak jich ještě více najdete v mé Velikonoční kuchařce.

Podrobnější popis, co se v kuchařce kromě receptů můžete dozvědět je ZDE.

Krásné dny a doboru chuť.

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů