VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Na Velikonoce nebo kdykoliv jindy.
Tato roláda je, jak to u mne bývá zvykem, rychlá, jednoduchá i efektní na pohled.
Nazývá se špenátová, ale můžete do těsta na korpus přidat sekané bylinky, kopřivy nebo třeba petržel.
Recept:
Na náplň:
Postup:
Mozzarellu bez nálevu rozmixujeme s vejci na hladký krém. Přidáme rozmražený špenát zbavený tekutiny a mandlovou mouku, psyllium a sůl. Vše vypracujeme v kompaktní hmotu. Těsto rozválíme mezi 2 pečicími papíry do požadované velikosti a přeneseme na spodním papíře na plech a ještě stěrkou upravíme do roviny. Pečeme 10-15 minut na 170 °C.
Na náplň si smícháme tvaroh, lučinu, sůl a koření a natřeme na vychlazený korpus. Navrch poklademe nakrájený uzený losos a nasekanou rukolu. Roládu opatrně zatočíme a utahujeme pomocí pečicího papíru a dáme vychladit. Ztuhlou roládu úhledně nakrájíme.
Sama doma – fota z natáčení
Tato roláda byla součástí mého II. vaření v televizním pořadu ČT Sama doma dne 5.3.2024. Na samotný recept tam již nezbyl prostor, tak ho nyní přidávám na svůj blog.
Pokud chcete vidět ukázku z mého výstupu v TV, tak zde je odkaz:
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-sama-doma/224562220600034/
První vstup je hned na začátku a druhý v čase 1:17:22.
Pokud se vám moje recepty líbí, tak jich ještě více najdete v mé Velikonoční kuchařce.
Podrobnější popis, co se v kuchařce kromě receptů můžete dozvědět je ZDE.
Krásné dny a doboru chuť.