VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Low carb tyčinky

Kokosové tyčinky s čokoládou

Jednoduchý recept na efektní dezert, který potěší vás i vaše přátele.

Recept:

  • 50 g vlašských ořechů
  • 50 g lískových ořechů
  • 50 g mandlí
  • 1 vejce
  • 40 g vanilkového proteinu
  • 200 g strouhaného kokosu
  • 250 g kokosového mléka z konzervy
  • 60 g sladidlo xylitol
  • 80 g kokosového oleje
  • 150 g 75% čokolády
  • 80 g másla

Pracovní postup:

Korpus

Všechny 3 druhy ořechů nasekáme nahrubo v sekáčku (můžete si zvolit jakékoli druhy ořechů, co máte doma), přidáme vejce a protein. Vše promícháme a vznikne nám lepkavé těsto, které netřeme na pečicí papír ve formě cca 20 x 30 cm. Těsto urovnáme do roviny a pečme na 170 ° C 8 minut.

Náplň:

Kokos smícháme s kokosovým mlékem (tuhou i řídkou část z konzervy), přidáme sladidlo a rozehřátý kokosový olej. Kompaktní kokosovou náplň natřeme na korpus a dáme do lednice vychladit.

Poleva:

Čokoládu s máslem rozpustíme. Korpus s kokosovou náplní nakrájíme na podlouhlé tyčinky.

Občas se stane, že se při krájení odlepí kokosová část. Dá se jednoduše přilepit připravenou čokoládou. Po utuhnutí se dá krásně krájet na menší kusy, které se budou lépe namáčet do čokolády.

Tyčinky pokryté čokoládou pokládáme na pečicí papír a před utuhnutím čokolády můžeme dozdobit například kokosem nebo sušenými a rozdrobenými malinami.

Tyčinky jsou po vychlazení vhodné jako milé pohoštění nebo i na cestu, když je uložíte do krabičky.

Dobrou chuť!

Pro více receptů se podívejte na můj e-shop, kde najdete jednoduché low carb kuchařky.

K jejich vytvoření jsem čerpala ze své dlouholeté zkušenosti pečení bez mouky a cukru pro veřejnost. https://eshop.lenyinspirace.cz

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů