VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Dýňová roláda

Efektní dezert a jednoduchý recept.

Dýně a podzim mám moc ráda, tak přímo vyhledávám místa, kde to hýří podzimními barvami. Letos to bylo dýňobraní u Františkových Lázní. Moc jsem si to užila a také nakoupila dýně hokaido, mé nejoblíbenější.

Dýňová roláda

Recept:

  • 2 vejce
  • 300 g vařené dýně hokaido
  • 1 mozzarella v nálevu 125 g
  • 30 g sladidla xylitol

Dýni nakrájíme na kousky a dáme do sekáčku a rozmixujeme na pyré. Přidáme mozzarellu bez nálevu a ostatní suroviny.

Vše mixujeme do hladkého krému, který vylejeme na plech s pečicím papírem a pečeme na 170 °C přibližně 15 minut.

Náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 100 g žervé Lučina/Palouček
  • 60 g proteinu (není podmínkou)
  • 50 g xylitolu moučky
  • 30 g kanadských borůvek

Tvaroh, žervé, protein a xylitol smícháme ručně metličkou. Při použití mixéru tvaroh zřídne.

Na vychlazený korpus natřeme tvarohový krém a posypeme borůvkami a ořechy. Roládu opatrně zabalíme pomocí pečicího papíru a necháme ztuhnout v lednici. Dozdobíme čokoládou a sušenými malinami.

Dobrou chuť!

Pokud se vám tyto jednoduché recepty líbí, tak se můžete mrknout na mé kuchařky:

Tudy k e-shopu

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů