VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Dnes jsem si krásně vyhrála. To zdobení mě opravdu baví
Recept: 3 celá vejce
125 g másla-změklého
4 lžíce sladidla xylitol
šťáva a kůra z 1 citrónu
1,5 hrnku mandlové mouky
0,5 hrnku kokosové mouky
1 kelímek kysané smetany
půl prášku do pečiva
Všechny ingredience smícháme v robotu a naplníme formu,kde jsme si na dno připravili pečící papír.
Pečeme na 170°C 20-30 minut.
Dort naplníme:
125 g másla smícháme s 250 g mascarpone, dbáme na to, aby měly ingredience stejnou teplotu, dosladíme xylitolem
Jahodový rozvar:
Mražené nebo čerstvé jahody 300 g rozmixujeme a necháme přejít varem a smícháme s rozpuštěnou želatinou.
Vychladlý a naplněný dort přelejeme rozvarem a po vychlazení zdobíme dle vaší kreativity.