VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Citrónový dort

Dnes jsem si krásně vyhrála. To zdobení mě opravdu baví
Recept:                                                                                                                                                                               3  celá vejce
125 g másla-změklého
4 lžíce sladidla xylitol
šťáva a kůra z 1 citrónu
1,5 hrnku mandlové mouky
0,5 hrnku kokosové mouky
1 kelímek kysané smetany
půl prášku do pečiva
Všechny ingredience smícháme v robotu a naplníme formu,kde jsme si na dno připravili pečící papír.
Pečeme na 170°C 20-30 minut.

Dort naplníme:
125 g másla smícháme s 250 g mascarpone, dbáme na to, aby měly ingredience stejnou teplotu, dosladíme xylitolem

Jahodový rozvar:
Mražené nebo čerstvé jahody 300 g rozmixujeme a necháme přejít varem a smícháme s rozpuštěnou želatinou.
Vychladlý a naplněný dort přelejeme rozvarem a po vychlazení zdobíme dle vaší kreativity.

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů