VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Kokosová granola

Křupavá nízkosacharidová snídaně.

Sladké snídaně mám ráda, ale musí křupat a tento můj požadavek kokosová granola splnila dokonale.

Recept:

  • 70 g kokosového oleje
  • 200 g  sekaných mandlí
  • 100 g sekaných vlašských ořechů
  • 80 g sladidla xylitol
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 50 g sušených brusinek
  • 100 g kokosových plátků.

Kokosový olej rozpusíme a přidáme do něj všechny ingredience kromě kokosových plátků. Ty přidáme až v poslední fázi pečení, aby se nám nespálily.

Směs rozprostřeme na 2 plechy a pečeme 10 minut na 170°C. Přisypeme kokosové plátky a promícháme. Dopečeme 5 minut. Raději plátky hlídáme, aby byly pouze nahnědlé.  Hotovou granolu opět promícháme a necháme vychladit.

Granolu skladujeme v uzavřené nádobě. Ať vám křupe.

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů