VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Tak tento chlebík se fakt povedl. Byla to rychlovka. Ještě, že jsem si stačila zapsat vše, co jsem tam hodila😆
V poslední době ujíždím na jedné ingredienci a tou je mozzarella. Zkouším jí na slano a i na sladko a zatím nikdy nezklamala. Tak jsem jí dnes použila i do chleba a opět trefa. Střídka je krásně vláčná a nedrolí se. Což je častý problém u bezlepkových ingrediencí v low carb stravě.
Tady je recept:
Low carb chlebík s ořechy
2 x mozzarella 250g
2 vejce
50 g parmazánu
100 g mandlové/ořechové mouky
50 g slunečnicových semínek
30 g dýňových semínek
30 g lněných semínek
30 g vlašských ořechů
1 dl vody
sůl, prášek do pečiva
Mozzarellu s vejci rozmixujeme v sekáčku a přidáme ostatní ingredience, pečeme 20 min na 170 °C
Chlebík je nadýchaný a krásně ořechově voní.