Ořechový chlebík

Tak tento chlebík se fakt povedl. Byla to rychlovka. Ještě, že jsem si stačila zapsat vše, co jsem tam hodila😆

V poslední době ujíždím na jedné ingredienci a tou je mozzarella. Zkouším jí na slano a i na sladko a zatím nikdy nezklamala. Tak jsem jí dnes použila i do chleba a opět trefa. Střídka je krásně vláčná a nedrolí se. Což je častý problém u bezlepkových ingrediencí v low carb stravě.

Tady je recept:

Low carb chlebík s ořechy

2 x mozzarella 250g
2 vejce
50 g parmazánu
100 g mandlové/ořechové mouky
50 g slunečnicových semínek
30 g dýňových semínek
30 g lněných semínek
30 g vlašských ořechů
1 dl vody
sůl, prášek do pečiva

Mozzarellu s vejci rozmixujeme v sekáčku a přidáme ostatní ingredience, pečeme 20 min na 170 °C
Chlebík je nadýchaný a krásně ořechově voní.

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat, motivovat a posouvat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů