VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Brokolice je rychle tepelně upravitelná zelenina, která se dá použít na mnoho způsobů. Vyzkoušejte tyto rychlé smažené karbanátky. Lze je použít jako přílohu k masu nebo jen samotné se zeleninovým salátem a jogurtovým dipem.
Brokolici vaříme v osolené vodě cca 10 minut, nesmí být rozvařená a zchladíme ji ve studené vodě. Necháme odkapat a nakrájíme na drobné kusy.
Mozzarellu s vejci dáme do sekáčku a zpracujeme do hladka. Přidáme sůl, pepř a kurkumu, vmícháme mouky a vlákninu. Můžeme použít jakoukoliv oříškovou nebo semínkovou mouku, pokud zrovna nemáme slunečnicovou a lněnou.
Těsto by mělo být tužší, aby z něho šla udělat koule.
Těsto smícháme s nasekanou brokolicí. Vytvoříme váleček, který si nakrájíme na stejné díly. Vytvarujeme karbanátky, které posypeme slunečnicovými semínky a trochou slunečnicové mouky.
Karbanátky smažíme na oleji krátce z obou stran do zlatova.
Necháme odkapat na ubrousku. Vytvořila jsem 16 ks karbanátků.
Dobrou chuť!