VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Brokolicové karbanátky

Brokolice je rychle tepelně upravitelná zelenina, která se dá použít na mnoho způsobů. Vyzkoušejte tyto rychlé smažené karbanátky. Lze je použít jako přílohu k masu nebo jen samotné se zeleninovým salátem a jogurtovým dipem.

Suroviny:

  • 1 střední brokolice
  • 200 g mozzarella v nálevu
  • 3 vejce
  • 60 g lněné mouky
  • 60 g slunečnicové mouky (nebo mandlové)
  • 20 g bramborové vlákniny Fibro
  • 20 g slunečnicových semínek
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička kurkumy
  • olej na smažení

Brokolici vaříme v osolené vodě cca 10 minut, nesmí být rozvařená a zchladíme ji ve studené vodě. Necháme odkapat a nakrájíme na drobné kusy.

Mozzarellu s vejci dáme do sekáčku a zpracujeme do hladka. Přidáme sůl, pepř a kurkumu, vmícháme mouky a vlákninu. Můžeme použít jakoukoliv oříškovou nebo semínkovou mouku, pokud zrovna nemáme slunečnicovou a lněnou.

Těsto by mělo být tužší, aby z něho šla udělat koule.

Těsto smícháme s nasekanou brokolicí. Vytvoříme váleček, který si nakrájíme na stejné díly.  Vytvarujeme karbanátky, které posypeme slunečnicovými semínky a trochou slunečnicové mouky.

Karbanátky smažíme na oleji krátce z obou stran do zlatova.

Necháme odkapat na ubrousku. Vytvořila jsem 16 ks karbanátků.

Dobrou chuť!

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů