Brokolicové karbanátky

Brokolice je rychle tepelně upravitelná zelenina, která se dá použít na mnoho způsobů. Vyzkoušejte tyto rychlé smažené karbanátky. Lze je použít jako přílohu k masu nebo jen samotné se zeleninovým salátem a jogurtovým dipem.

Suroviny:

  • 1 střední brokolice
  • 200 g mozzarella v nálevu
  • 3 vejce
  • 60 g lněné mouky
  • 60 g slunečnicové mouky (nebo mandlové)
  • 20 g bramborové vlákniny Fibro
  • 20 g slunečnicových semínek
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička kurkumy
  • olej na smažení

Brokolici vaříme v osolené vodě cca 10 minut, nesmí být rozvařená a zchladíme ji ve studené vodě. Necháme odkapat a nakrájíme na drobné kusy.

Mozzarellu s vejci dáme do sekáčku a zpracujeme do hladka. Přidáme sůl, pepř a kurkumu, vmícháme mouky a vlákninu. Můžeme použít jakoukoliv oříškovou nebo semínkovou mouku, pokud zrovna nemáme slunečnicovou a lněnou.

Těsto by mělo být tužší, aby z něho šla udělat koule.

Těsto smícháme s nasekanou brokolicí. Vytvoříme váleček, který si nakrájíme na stejné díly.  Vytvarujeme karbanátky, které posypeme slunečnicovými semínky a trochou slunečnicové mouky.

Karbanátky smažíme na oleji krátce z obou stran do zlatova.

Necháme odkapat na ubrousku. Vytvořila jsem 16 ks karbanátků.

Dobrou chuť!

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat, motivovat a posouvat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů