VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Low carb tartaletky dělám moc ráda a na Valetýna se můžu vyřádit na srdíčkovém zdobení.
Tak ať si to užijete také. ♥
1) Všechny suroviny na korpus zpracujeme v kuchyňském robotu na kompaktní těsto a dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.
2) Potom těsto vyválíme do válečku a nakrájíme na stejné dílky, které se nám vejdou do formičky na tartaletku. Vymyslela jsem vychytávku, aby se nám těsto na dně formičky nepřipeklo. Z pečícího papíru si nastříhám proužky, která dám do každé formičky křížem a teprve potom do ní vtlačím těsto. Tartaletky pečeme cca 10-15 minut na 170°C, necháme je vychladit a potom teprve vyklepneme z formiček.
3) Tartaletky naplníme marmeládou a přelejeme čokoládou smíchanou se smetanou ve vodní lázni. Posypeme ořechy a necháme vychladit.
4) Šlehačku a sladidlo vyšleháme do tuha a postupně přidáme i mascarpone. Pomocí zdobícího sáčku uděláme šlehačkou kruh kolem obvodu tartaletky. Můžeme dozdobit ovocem.
Já jsem si z části těsta na korpus vykrojila a upekla srdíčka. Pomocí kokosového másla jsem je nazdobila.
Doboru chuť!