VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Valentýnské tartaletky

Low carb tartaletky dělám moc ráda a na Valetýna se můžu vyřádit na srdíčkovém zdobení.

Tak ať si to užijete také. ♥

Recept:

Korpus

  • 300 g mandlové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 250 g změklého másla
  • 50 g sladidla xylitol/erythritol
  • 3 vejce
  • kůra z 1 citrónu
  • lžička prášku do pečiva

Náplň

  • 100 g čokolády 75 %
  • 2 dl smetany 30 %
  • low carb marmeláda

Zdobení

  • 3 dl smetany 30 %
  • 250 g mascarpone
  • 50 g sladidla xylitol/erythritol
  • sekané ořechy/pistácie

Postup:

1) Všechny suroviny na korpus zpracujeme v kuchyňském robotu na kompaktní těsto a dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.

2) Potom těsto vyválíme do válečku a nakrájíme na stejné dílky, které se nám vejdou do formičky na tartaletku. Vymyslela jsem vychytávku, aby se nám těsto na dně formičky nepřipeklo. Z pečícího papíru si nastříhám proužky, která dám do každé formičky křížem a teprve potom do ní vtlačím těsto.  Tartaletky pečeme cca 10-15 minut na 170°C, necháme je vychladit a potom teprve vyklepneme z formiček.

Low carb tartaletky

3) Tartaletky naplníme marmeládou a přelejeme čokoládou smíchanou se smetanou ve vodní lázni. Posypeme ořechy a necháme vychladit.

 

 

4) Šlehačku a sladidlo vyšleháme do tuha a postupně přidáme i mascarpone. Pomocí zdobícího sáčku uděláme šlehačkou kruh kolem obvodu tartaletky. Můžeme dozdobit ovocem.

Já jsem si z části těsta na korpus vykrojila a upekla srdíčka. Pomocí kokosového másla jsem je nazdobila.

 

Doboru chuť!

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů