VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Borůvkové řezy

Low carb řezy se třemi vrstvami.

Tyto velice efektní řezy jistě potěší každou vaši návštěvu.

Dýňový korpus s ořechy

  • 150 g vařené dýně hokaido
  • 3 vejce
  • 30 g erythritolu
  • 50 g másla
  • 50 g kokosové mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • 1 dl smetany

Uvařenou dýni rozmixujeme v kuchyňském robotu a postupně přidáváme ostatní suroviny. Kompaktní těsto přendáme na plech s pečícím papírem a urovnáme do roviny. Korpus nebude moc vysoký. Pečeme 10 – 15 minut na 160 °C. Dáme vychladit. Nyní si připravíme drobenku.

Drobenka z kokosu a vlašských ořechů

  • 100 g vlašských ořechů sekaných na hrubo
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 50 g ořechové mouky
  • 50 g erythritolu
  • 150 g másla

V pánvi rozpustíme máslo a  přidáme všechny ingredience, které opečeme. Pouze sladidlo přidáme jako poslední a stále mícháme do rozpuštění sladidla, má tendenci se připalovat, tak pouze jen krátkou dobu a pánev odstavíme z plotny.  Po vychlazení drobenku promneme prsty, aby v ní nebyly velké spojené hrudky. Drobenku budeme potřebovat jako poslední, ale trvá dlouho než vystydne.

Kokosové máslo

  • 150 g kokosu strouhaného
  • 400 ml kokosového mléka (tuhá i tekutá část)
  • 60 g erythriotolu

Všechny ingredience mixujeme ve výkonném mixéru 5 minut až se suroviny vzájemně propojí a kokosovun náplň natřeme na korpus a uhladíme.

Borůvkový tvaroh

  • 400 g tvarohu
  • 50 g borůvek
  • 150 g kysané smetany
  • 60 g erythritolu
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1 lžíce želatiny + 2 dl vody rozpustíme v mikrovllné troubě na 1 minutu

Borůvky rozmixujeme. Tvaroh, kysanou smetanu, sladidlo a šťávu z citónu spojíme metlou, 1/3 si odložíme do jiné misky.

Zbylý tvaroh spojíme s rozmixovanými borůvkami a rychle vmícháme 2/3 rozpuštěné želatiny a naneseme na korpus s kokosovou vrstvou. Necháme utuhnout v lednici a jako poslední vrstvu přidáme odložený tvaroh, opět smíchaný s teplou želatinou.

Rovnoměrně navrstvíme na korpus s utuhlými krémy a ihned posypeme ořechovou strouhankou, aby se  částečně nalepila na tvaroh a lépe nám nahoře držela.

Dobrou chuť!

 

 

 

 

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů