VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Low carb roláda

Šafránová roláda

Toto je roláda, která se vám určitě povede. Osobně nejsem velký příznivec rolovaných dezertů. Korpus mi obvykle při rolování praská. Tento recept s mozzarellou zaručí, že se to dít nebude. Tak vzhůru do toho.

Recept

Korpus:

  • 300 g mozzarelly v nálevu
  • 5 vajec
  • 60 g sladidla xylitol
  • 1/3 lžičky xantanové gumy (není podmínkou)
  • 7 kapek šafránové tinktury nebo 1/2 lžičky šafránu

Náplň:

  • 250 g tvarohu nebo ricotty
  • 200 g mascarpone
  • 100 g změklého másla
  • 70 g sladidla xylitol
  • 100 g čerstvých jahod

V sekáčku rozmixujeme mozzaellu s vejci do hladkého krému, přidáme sladidlo, xantanovou gumu a šafrán a opět smícháme.

Plech o rozměrech 40×50 cm si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vylejeme a upravíme do roviny.

Pečeme 15-20 minut na 170 °C. Po upeční roládu opatrnně i s papírem zarolujeme a necháme vychladnout.

Na náplň si v robotu vyšleháme máslo a postupně přidáme mascarpone, sladidlo a tvaroh. Suroviny musí být propojené do hladkého krému.

Roládu opatrně rozrolujeme a odstraníme pečící papír. Náplň na korpus natřeme a pokryjeme nakrájenými jahodami, které do náplně zatlačíme. Já jsem ještě přidala vařenou rebarboru, která mi v kuchyni zbyla. Roládu opatrně zatočíme.

Umístíme ji na protravinářskou fólii do které roládu zabalíme a takto zafixovanou dáme na 2 hodiny vychladit.

Po vychlazení roládu nakrájíme a můžeme ji ještě dozdobit. Náplň je díky máslu krásně pevná a při krájení drží pevný tvar.

Díky přidanému šafránu má roláda barevný nádech a jemnou exotickou chuť, která nijak neruší a krásně doplní ostatní suroviny.

Dobrou chuť!

Video recept:

Přehráním videa souhlasíte se zásadami ochrany osobních údajů YouTube.

Zjistit vícePovolit video

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů