VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Dnes jsem opět kouzlila z mozzarellou, nepřestává mě udivovat, kolik v sobě skrývá možností. Měla jsem jí v zásobě více, tak jsem vyzkoušela bublaninu s ovocem a současně z jednoho receptu i cibulovou pizzu.
Do sladké verze přidáme 60 g sladidla xylitol, do slané verze trochu soli. Mozzarellu zpracujeme v sekáčku jako první a pak přidáme ostatní ingredience.
Obě těsta jsem dala na pečící papír do menších pekáčků a pekla 15 min při 170 °C
Na slaný upečený korpus namazat kysanou smetanu, pokrýt smaženou cibulkou a posypat parmazánem. Vše pečeme 15 – 20 min při 170 °C
Už jsem si dlouho takto nepochutnala.
To musíte vyzkoušet! Budu ráda za sdílení vaší zkušenosti.
Krásně recepty, chtěla bych zkusit.dekuji
Moc dekuji za reakci Alenko. Ať se vám vše podaří 🙂
Tak tedy Bublanina naprosto luxusni zalezitost. Neda se ji odolat. A je mi jasne, ze pizza bude uplne stejna bomba. Tohle je opravdu „hodne muziky“, za malo prace. Dekuji za recept, Lenko.
Jen bych mozna do postupu doplnila, ze se Mozzarella ma umixovat s ostatnimi prisadami, kdo si ji da jen tak do misky s ni asi moc nenadela a ne kazdy ma zkusenost, ze se da Mozzarella krasne rozmixovat v mixeru 🙂 J
Děkuji Jano za užitečné doplnění receptu. Již jsem vše dopsala. Jinak jsem ráda, že se recept povedl a hlavně že chutnalo. 🙂 Děkuji za zpětnou vazbu.
Vyzkoušela jsem bublaninu s meruňkami a mňamka veliká. Akorát jsem neměla mozzarellu, tak jsem dala měkký tvaroh a místo smetany jsem dala smetanový jogurt. Asi kvůli změně surovin bylo těsto řídké, tak jsem přidala víc kokosové mouky. Děkuji za recept.
Lenka
Milá Lenko, děkuji za komentář a jsem ráda, že se recept povedl. LC pečení je pokaždé jiné a stačí malá změna a těsto se chová jinak. Skvěle jste si poradila i se změnou surovin, přidáním kokosové mouky by mělo vše zhustit. Toto pečení ja krásná hra, tak se nebraňte změnám.
Zdraví
Leny ♥
Milá Lenko bublani je super a pizzu určitě také vyzkouším
Na jaký rozměr plechu? Dle fotky to bude nějaký menší ctveraty, že? Nebo ideální bude kolacova forma.
Ano, plech je o rozměrech 20 x 20 cm, ale můžete použít i koláčovou formu. Jen bude bublanina trochu nižší. Ať se povede. ♥