VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Bublanina a pizza bez konkurence

Dnes jsem opět kouzlila z mozzarellou, nepřestává mě udivovat, kolik v sobě skrývá možností. Měla jsem jí v zásobě více, tak jsem vyzkoušela  bublaninu s ovocem a současně z jednoho receptu i cibulovou pizzu.


Recept universál:

  • 1 mozzarella 125 g bez nálevu
  • 3 vejce
  • 190 g smetana 15%
  • 100 g mandlové mouky
  • 20 g kokosové mouky
  • prášek do pečiva bez fosfátů

Do sladké verze přidáme 60 g sladidla xylitol, do slané verze trochu soli. Mozzarellu zpracujeme v sekáčku jako první a pak přidáme ostatní ingredience.
Obě těsta jsem dala na pečící papír do menších pekáčků a pekla 15 min při 170 °C

Na bublaninu jsem přidala:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 30 g xylitolu
  • 2 vejce                                                                                                                              Po smíchání nalít na upečený korpus, posypat ovocem a dopečeme na cca 10 min při 170°C.

Pizza top:

  • 150 g kysané smetany
  • 3 cibule orestované na olivovém oleji dozlatova
  • 50 g strouhaného parmazánu

Na slaný upečený korpus namazat kysanou smetanu, pokrýt smaženou cibulkou a posypat parmazánem.                                                                                                                                        Vše pečeme 15 – 20 min při 170 °C

Už jsem si dlouho takto nepochutnala.
To musíte vyzkoušet!  Budu ráda za sdílení vaší zkušenosti.

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře
  1. AlenaMazdrova napsal:

    Krásně recepty, chtěla bych zkusit.dekuji

  2. Jana napsal:

    Tak tedy Bublanina naprosto luxusni zalezitost. Neda se ji odolat. A je mi jasne, ze pizza bude uplne stejna bomba. Tohle je opravdu „hodne muziky“, za malo prace. Dekuji za recept, Lenko.

    Jen bych mozna do postupu doplnila, ze se Mozzarella ma umixovat s ostatnimi prisadami, kdo si ji da jen tak do misky s ni asi moc nenadela a ne kazdy ma zkusenost, ze se da Mozzarella krasne rozmixovat v mixeru 🙂 J

    • Lenka Čermáková napsal:

      Děkuji Jano za užitečné doplnění receptu. Již jsem vše dopsala. Jinak jsem ráda, že se recept povedl a hlavně že chutnalo. 🙂 Děkuji za zpětnou vazbu.

  3. Lenka napsal:

    Vyzkoušela jsem bublaninu s meruňkami a mňamka veliká. Akorát jsem neměla mozzarellu, tak jsem dala měkký tvaroh a místo smetany jsem dala smetanový jogurt. Asi kvůli změně surovin bylo těsto řídké, tak jsem přidala víc kokosové mouky. Děkuji za recept.
    Lenka

  4. Lenka Čermáková napsal:

    Milá Lenko, děkuji za komentář a jsem ráda, že se recept povedl. LC pečení je pokaždé jiné a stačí malá změna a těsto se chová jinak. Skvěle jste si poradila i se změnou surovin, přidáním kokosové mouky by mělo vše zhustit. Toto pečení ja krásná hra, tak se nebraňte změnám.
    Zdraví
    Leny ♥

  5. Lenka Sunkova napsal:

    Milá Lenko bublani je super a pizzu určitě také vyzkouším

  6. Andrea napsal:

    Na jaký rozměr plechu? Dle fotky to bude nějaký menší ctveraty, že? Nebo ideální bude kolacova forma.

    • Lenka Čermáková napsal:

      Ano, plech je o rozměrech 20 x 20 cm, ale můžete použít i koláčovou formu. Jen bude bublanina trochu nižší. Ať se povede. ♥

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů