VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Toto linecké těsto je osvědčené a dá se využít na mnoho způsobů, například do formiček na košíčky a tartaletky, což je ale trochu pracné. Volila jsem jednodušší cestu. Vyválené těsto jsem rozkrájela na obdelníky a teď už ho stačí jen zajímavě nazdobit.
Suroviny na linecké těsto zpracujeme dohromady v kuchyňském robotu nebo ručně a dáme na 2 hodiny vychladit.
Odleželé těsto vyválíme mezi 2 pečícími papíry na výšku 5-7 mm a radýlkem jí rozkrájíme na obdelníky. Já udělala rozměr cca 4 x 10 cm.
Pečeme na 170 °C 10 minut.
Žloutkový krém vytvoříme vyšleháním žloutků a sladidla do pěny. Misku dáme do vodní lázně a metličkou šleháme až teplota dosáhne 70 stupňů, kdy začne krém houstnout.
Krém necháme trochu vychladnout a postupně přidáme máslo a vyšleháme do hustého krému. Nakonec přidáme mleté vlašské ořechy.
Pokud je krém řidší, může to být způsobeno, že je ještě stále dost teplý. Pomůže, když krém dáme na chvíli do lednice a po vychlazení opět vyšelháme.
Další krém vytvoříme spojením mascarpone, tvarohu a sladidla.
Dáme ho do zdobícího sáčku a naneseme na linecké sušenky v tenčí vrstvě. Dáme na 10 minut do mrazáku.
Rozpustíme si čokoládu, kokosový olej a smetanu.
Do čokolády namáčíme postupně sušenky krémem dolů.
Žloutkový krém dáme do zdobícího sáčku s jednoduchou špičkou bez zoubků, aby se nám díky ořechům neucpávala.
Na sušenky namočené do čokolády děláme vlnky a nazdobíme ovocem.
Můžeme posypat sušenými malinami.
Nenechte se odradit pokud máte dojem, že recept je příliš složitý.
Rozhodně stojí za to ho vyzkoušet, protože kombinace lahodné chuťi obou krémů, křupnutí čokolády a sušenky vás mile překvapí a nadchne.