VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Také se vám stává, že svojí low carb stravu občas potřebujete doplnit něčím křupavým. Tak na to mám jednoduchý recept.
Stále opakuji, že pečení je hra, tak se není třeba striktně doržet recept. Uvedené suroviny můžete libovolně kombinovat a třeba nahradit právě tím, co máte po ruce.
Nejdříve semínka rozmixujeme v sekáčku na jemno, přidáme vejce a sůl a zamícháme.
Low-carb-krekryVznikne nám lepkavá kompaktní hmota, kterou natřeme na pekáč pokrytý pečícím papírem. Uhladíme a nakrájíme na menší obdelínky a posypeme parmazánem.
Pečeme v troubě na 160°C 10-15 minut. Krekry vyndáme a opět dořízneme naznačené tvary. Tajemství křupavosti je v tom, že je opatrně otočíme a opět dáme péct na 10 minut. Já je nechávám po upečení ještě dojít ve vypnuté troubě a křupavý efekt je zaručen.
Takto vysušené krekry vydrží v uzavřené nádobě křupavé i týden. Já si je ráda beru na své cestování.