VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Makový závin

Low carb závin

Záviny nebo štrůdly nejsou v low carb verzi žádný problém. Náplň můžete vybrat tvarohovou, se šlehačkou, mascarpone s ovocem nebo makovou jako já.

Těsto:

  • 4 vejce
  • 250 g tvarohu
  • 150 g mandlové mouky
  • 2 lžíce psyllia
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 50 g xylitolu

Náplň:

  • 150 g mletého máku
  • 1 dl mléka/smetany
  • 100 g tvarohu
  • 60 g xylitolu

Suroviny na těsto smícháme v sekáčku dohromady a vylejeme na plech s pečícím papírem. Pečeme cca 10-15 min na 180°C. Ihned teplý plát zarolujeme a necháme vychladnout.

Na náplň si rozehřejeme mléko a smícháme s mákem a sladidlem, nakonec přimícháme tvaroh. Vychladíme,  pokud bude i potom náplň řídká můžeme smíchat 1 lžíci želatiny a 1 dl vody, zahřejeme vše na 1 min v mikrovlnné troubě a přidáme do nápně. Já jsem do náplně ještě přidala trochu neslazených brusinek.

Náplň natřeme rovnoměrně na vychlazené těsto a opatrně zarolujeme. Opět dáme vychladit.  Hotovou roládu můžeme zdobit čokoládou nebo šlehačkou.

 

 

 

 

 

 

 

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů