VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Teplé letní večery lákají ke grilování, ani já jsem neodolala. Miluji grilované sýry a zeleninu, tak jsem je zkusila naložit do olivového oleje a byla to parádní kombinace.
Použila jsem několik druhů sýrů a každý přispěl něco ze své konzistence nebo chuti. Přidala jsem také grilovaného šmakouna s mexickou příchutí a opět se vše obochatilo o další pikantní chuťovou složku.
Sýry, šmakouna, cuketu a také česnek grilujeme do zlatova. Papriku necháme více opálit, ještě horkou jí dáme do igelitového sáčku na 15 min zapařit a pak ji lehce oloupeme.
Hermelín necháme vystydnout a nakrájíme na menší výseče. Haloumi překrojíme na půl a papriku na proužky. Vše postupně naskládáme do uzavíratelné sklenice, přidáme pepř, pálivou papričku, česnek a zalijeme olivovým olejem, nakonec stlačíme, aby mezi surovinami nezbyl vzduch.
Takto nám sýr se zeleninou vydrží týden v lednici.