VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová vánoční kuchařka

Zapečená cuketa s lilkem

Jednoduchá příloha k masu nebo i jako samotné jídlo

Recept

  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • 3 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 4 vejce
  • sůl, pepř, paprika
  • 1 červená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

Postup

Cibuli nakrájíme na kostičky a opečeme s česnekem na olivovém oleji.

Červenou papriku s česnekem, solí a pepřem rozmixujeme.

Cuketu a lilek nakrájíme na kolečka cca 5 mm, naskládáme je na plech a posolíme.

Necháme vypotit a otřeme ubrouskem.
Pečeme v troubě 15-20 minut dokud povrch řezu nezačne být suchý.

Do zapékací formy dáme 1/2 cibule a poklademe lilkem, pokryjeme ho rozmixovanou paprikou a druhou částí cibule, nakonec na vrch naskládáme kolečka cukety. Vše zalijeme rozmixovanými vejci se solí. Posypeme sekanými bylinkami nebo petrželí.

Zapečeme 20 minut na 180°C.

Pokud přidáme před zapečením šunku na kostičky nebo kuřecí maso na nudličky, máme plnohodnotný oběd či večeři.

 

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů