VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Noky z mozzarelly

Noky, které si oblíbíte.

Pokud se chcete vyhnout používání bílé mouky, tak moc variant na přílohy k masu nezbývá. Sýr mozzarella nám však poskytuje základní surovinu, ze které se dá vytvořít mnoho zdravých jídel, jak na slano tak na sladko. Stačí přidat pouze několik surovin, které dohromady vytvoří skvělé těsto na rychlou přílohu jako jsou například tyto noky.

Recept:

  • 2 vejce
  • 2 mozzarelly
  • 200 g mascarpone
  • 100 g suchého strouhaného sýru
  • 1/4 lžičky xantanové gumy
  • 40 g bramborové vlákniny
  • 40 g mandlové mouky
  • 40 g kokosové mouky
  • 1/3 prášku do pečiva
  • 1/2 žičky soli

Postup:

Vejce a obě mozzarelly rozsekáme v sekáčku na řídké těstíčko. Přidáme mascarpone a ostatní suroviny a tak vytvoříme hutnější kompaktní těsto.

Z těsta vyválíme válečky o průměru 4 cm a zabalíme je do potravinářské folie. Dáme do lednice na 2 hodiny utuhnout.

Potom folii odstraníme a válečky nakrájíme na dílky cca 1 cm široké, které na plocho přimáčkneme vidličkou a tímto vytvoříme na každém noku vroubkovanou strukturu.

Noky skládáme na plech vymaštený olejem vroubky nahoru.

Pečeme nejlépe v horkovzdušné troubě na 160 °C přibližně 10 minut. V obyčejné troubě v polovině pečení noky podlejeme 1 dl vody.

Noky jsou chutné a hodí se jako příloha k jakémukoliv masu.

Dobrou chuť!

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů