VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Pokud se chcete vyhnout používání bílé mouky, tak moc variant na přílohy k masu nezbývá. Sýr mozzarella nám však poskytuje základní surovinu, ze které se dá vytvořít mnoho zdravých jídel, jak na slano tak na sladko. Stačí přidat pouze několik surovin, které dohromady vytvoří skvělé těsto na rychlou přílohu jako jsou například tyto noky.
Vejce a obě mozzarelly rozsekáme v sekáčku na řídké těstíčko. Přidáme mascarpone a ostatní suroviny a tak vytvoříme hutnější kompaktní těsto.
Z těsta vyválíme válečky o průměru 4 cm a zabalíme je do potravinářské folie. Dáme do lednice na 2 hodiny utuhnout.
Potom folii odstraníme a válečky nakrájíme na dílky cca 1 cm široké, které na plocho přimáčkneme vidličkou a tímto vytvoříme na každém noku vroubkovanou strukturu.
Noky skládáme na plech vymaštený olejem vroubky nahoru.
Pečeme nejlépe v horkovzdušné troubě na 160 °C přibližně 10 minut. V obyčejné troubě v polovině pečení noky podlejeme 1 dl vody.
Noky jsou chutné a hodí se jako příloha k jakémukoliv masu.
Dobrou chuť!
Pokud vás tento recept zaujal, tak se podívejte na e-shop Leny inspirace, kde najdete mé kuchařky.
Doporučuji Rychlovky pro low carb lenochy, kde jsou slané i sladké recepty. E-shop ZDE.