VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Není nic lepšího, než začít svůj den zdravou snídaní. Pro mě je to jogurt, sezónní ovoce jako jahody, borůvky nebo maliny a hlavně křupavá granola plná zdravých oříšků a semínek. Připravuji si svoji domácí se šlehanými bílky. Je to velice jednoduché a zvládne to každý:
směs ořechů a semínek, které máte doma v celkovém množství 1 kg
Ořechy, kokos a semínka rozsekáme v kuchyňském robotu na hrubo, větší kusy ořechů vůbec nevadí. Bílky a sladidlo vyšleháme do husté pěny a spojíme se směsí ořechů, vznikne nám lepkavá hmota.
Připravíme si 2-3 plechy pokryté pečícím papírem a směs na ně rovnoměrně navrstvíme, nesmí být příliš vysoká vrstva, aby se nám vše propeklo.
Pečeme na 170 °C cca 10 minut, pak plechy opatrně vytáhneme z trouby a vařečkou směs promícháme, aby se rozdrobila. Posypeme vše ještě 50 g sladidla xylitolu, aby směs byla křupavá a opět vložíme do trouby na dalších 10 minut. Raději granolu kontrolujeme, po dopečení by měla mít příjemně hnědou barvu.
Granolu necháme vychladnout a potom ji nasypeme do uzavíratelné nádoby, aby nám zůstala dlouho křupavá. Dobrou chuť.