VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Ořechová granola

Není nic lepšího, než začít svůj den zdravou snídaní. Pro mě je to jogurt, sezónní ovoce jako jahody, borůvky nebo maliny a hlavně křupavá granola plná zdravých oříšků a semínek. Připravuji si svoji domácí se šlehanými bílky. Je to velice jednoduché a zvládne to každý:

Recept:

směs ořechů a semínek, které máte doma v celkovém množství 1 kg

  • mandle
  • lískové ořechy
  • vlašské ořechy
  • kešu
  • slunečnicová semínka
  • dýňová semínka
  • kokos
  • sezam
  • 5 bílků
  • 100 g sladidla xylitol

Ořechy, kokos a semínka rozsekáme v kuchyňském robotu na hrubo, větší kusy ořechů vůbec nevadí. Bílky a sladidlo vyšleháme do husté pěny a spojíme se směsí ořechů, vznikne nám lepkavá hmota.

Připravíme si 2-3 plechy pokryté pečícím papírem a směs na ně rovnoměrně navrstvíme, nesmí být příliš vysoká vrstva, aby se nám vše propeklo.

Pečeme na 170 °C cca 10 minut, pak plechy opatrně vytáhneme z trouby a vařečkou směs promícháme, aby se rozdrobila. Posypeme vše ještě 50 g sladidla xylitolu, aby směs byla křupavá a opět vložíme do trouby na dalších 10 minut. Raději granolu kontrolujeme, po dopečení by měla mít příjemně hnědou barvu.

Granolu necháme vychladnout a potom ji nasypeme do uzavíratelné nádoby, aby nám zůstala dlouho křupavá. Dobrou chuť.

 

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů