VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Většinou mám perník spojen se suchým korpusem, který mi nikdy moc nechutnal. Tak jsem se rozhodla, že pro low carb verzi vymyslím nějaký krém, který tuto běžnou buchtu vystřelí do nebes…
Zvolila jsem avokádový čoko krém, který je nejen dobrý, ale i přínosný pro naše zdraví.
Malé video jak na avokádový čoko krém:
Zralé avokádo vykrojíme ze slupky a společně se sladidlem a citrónovou šťávou rozmixujeme dohladka.
Čokoládu rozpustíme a ještě teplou smícháme s měkkým tvarohem a krémem z avokáda. Krém necháme v pokojové teplotě než se nám korpus perníku upeče.
Na korpus vyšleháme vejce se sladidlem a rozpuštěným máslem. Postupně přidáme ostatní suroviny a přeneseme na plech pokrytý pečícím papírem. Povrch uhladíme a pečeme na 180 °C cca 25 minut.
Vychlazený perník potřeme marmeládou a tvarohem smíchaným s rozpuštěnou želatinou v 1 dl vody. Po utuhnutí vršek potřeme avokádovým krémem. Krém na korpus jsem nanesla pomocí zdobícího sáčku se širokou zdobící špičku. Udělá krásné vlnky, které pěkně drží formu.
Dozdobíme sekanými mandlemi a sušenými malinami.
Perník v řezu vypadá velmi efektně. Po ochutnání zjistíte, že je krásně vláčný a jednotlivé vrstvy mu dodají úžasnou chuť. Stále však převládá chuť perníku a to díky voňavému perníkovému koření.
Dobrou chuť!
Pokud se vám recept líbil, tak se můžete nechat inspirovat třeba mojí vánoční kuchařkou: