VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Toto je roláda, která se vám určitě povede. Osobně nejsem velký příznivec rolovaných dezertů. Korpus mi obvykle při rolování praská. Tento recept s mozzarellou zaručí, že se to dít nebude. Tak vzhůru do toho.
Recept
Korpus:
Náplň:
V sekáčku rozmixujeme mozzaellu s vejci do hladkého krému, přidáme sladidlo, xantanovou gumu a šafrán a opět smícháme.
Plech o rozměrech 40×50 cm si vyložíme pečícím papírem a těsto na něj vylejeme a upravíme do roviny.
Pečeme 15-20 minut na 170 °C. Po upeční roládu opatrnně i s papírem zarolujeme a necháme vychladnout.
Na náplň si v robotu vyšleháme máslo a postupně přidáme mascarpone, sladidlo a tvaroh. Suroviny musí být propojené do hladkého krému.
Roládu opatrně rozrolujeme a odstraníme pečící papír. Náplň na korpus natřeme a pokryjeme nakrájenými jahodami, které do náplně zatlačíme. Já jsem ještě přidala vařenou rebarboru, která mi v kuchyni zbyla. Roládu opatrně zatočíme.
Umístíme ji na protravinářskou fólii do které roládu zabalíme a takto zafixovanou dáme na 2 hodiny vychladit.
Po vychlazení roládu nakrájíme a můžeme ji ještě dozdobit. Náplň je díky máslu krásně pevná a při krájení drží pevný tvar.
Díky přidanému šafránu má roláda barevný nádech a jemnou exotickou chuť, která nijak neruší a krásně doplní ostatní suroviny.
Dobrou chuť!
Další inspiraci na LC pečení najdete v mých kuchařkách zde: http://eshop.lenyinspirace.cz/
Video recept: