VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Špenátová pizza

Low carb pizza z mozzarelly

Recept na těsto:

  • 125 g mozzarelly v nálevu
  • 3 vejce
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 50 g lněné mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 prášku do pečiva

Náplň:

  • 300 g špenátu (čerstvého nebo mraženého)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 4 vejce
  • 100 g parmazánu nebo jiného sýru (polovinu si schováme na posyp)
  • 100 g šunky na kostičky
  • 1/2 lžičky soli

Postup:

Mozzarellu bez nálevu a vejce spojíme v sekáčku na tekutou hmotu a přidáme ostatní suroviny. Vzniklé těsto dáme do formy s pečícím papírem, aby po okrajích bylo těsto vyšší. Pečeme 10 -15 minut na 170 °C.

Mezi tím si připravíme špenátovou náplň. Cibuli nakrájíme na kostičky a usmažíme na oleji, přidáme nakrájený česnek, špenát (pokud máte mražený, vymačkejte z něho vodu), osolíme a chvíli dusíme. Potom přidáme šunku a odstavíme ze sporáku. Po mírném vychladnutí přidáme vejce a polovinu parmazánu a zamícháme.

Špenátovou náplň dáme na upečený korpus a posypeme druhou částí parmazánu. Pečeme 10 minut na 170 °C až vejce zatuhnou.

Dobrou chuť!

Další inspiraci na zdravé vaření a pečení najdete v mých kuchařkách: E-shop Leny inspirace

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů