VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Suroviny zpracujeme do hutnějšího těsta a dáme na 2 hodiny odležet do lednice. Poté těsto rozválíme mezi dvěma pečícími papíry na sílu 5 mm. Na pevné podložce dáme vyválenou placku do mrazáku na 15 minut. Po ztuhnutí radýlkem rozkrájíme na stejné obdelníky a na pečícím papíře pečeme 10 minut na 160°C.
Žloutky se sladidlem a vanilkou vyšleháme mixérem do pěny. Dále šleháme ve vodní lázni až krém začne tuhnout, maximálně do 70 °C. Krém necháme lehce vychladnout a postupně zašleháme změklé máslo. Krém dáme do zdobícího sáčku a na sušenky vytvarujeme vlnky. Necháme utuhnout v lednici.
Rozpustíme 100 g čokolády 75 % s 50 g másla a po lžičkách přidáváme 1 dl silné instantní kávy ještě horké. Čokoláda bude řidší. Necháme ji trochu vychladnout a sušenky se ztuhlým žloutkovým krémem v čokoládě namočíme. Ještě než čokoláda vystydne, posypeme sušenky rozdrobenými malinami sušenými mrazem.
Doboru chuť!