VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Sušenky se žloutkovým krémem

Vůni vanilky miluji, tak jsem si udělala tyto voňavé sušenky s vanikovo-žloutkovým krémem.

Recept na sušenky:

  • 125 g másla
  • 2 vejce
  • 50 g sladidla xylitol
  • 20 g psyllia
  • 250 g mandlové nebo oříškové mouky

Suroviny zpracujeme do hutnějšího těsta a dáme na 2 hodiny odležet do lednice. Poté těsto rozválíme mezi dvěma pečícími papíry na sílu 5 mm. Na pevné podložce dáme vyválenou placku do mrazáku na 15 minut. Po ztuhnutí radýlkem rozkrájíme na stejné obdelníky a na pečícím papíře pečeme 10 minut na 160°C.

Recept na žloutkový krém:

  • 5 žloutků
  • 100 g sladidla
  • 250 g změklého másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Žloutky se sladidlem a vanilkou vyšleháme mixérem do pěny. Dále šleháme ve vodní lázni až krém začne tuhnout, maximálně do 70 °C. Krém necháme lehce vychladnout a postupně zašleháme změklé máslo. Krém dáme do zdobícího sáčku a na sušenky vytvarujeme vlnky. Necháme utuhnout v lednici.

Rozpustíme 100 g čokolády 75 %  s 50 g másla a po lžičkách přidáváme 1 dl silné instantní kávy ještě horké. Čokoláda bude řidší. Necháme ji trochu vychladnout a sušenky se ztuhlým žloutkovým krémem v čokoládě namočíme. Ještě než čokoláda vystydne, posypeme sušenky rozdrobenými malinami sušenými mrazem.

Doboru chuť!

 

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů