VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Tartaletky dělám moc ráda. Těsto nedá moc práce a korpus si můžete upéct dopředu a až budete potřebovat, tak stačí tartaletky naplnit. Co se náplně týká, můžete být kreativní a nemusíte se striktně držet receptu. Použijte jakékoliv ovoce, low carb termix, tvaroh nebo šlehačku.
Těsto:
Všechny ingredience zpracujeme v kuchyňském robotu nebo sekáčku na kompaktní hmotu. Měla by být tužší, klidně přidejte více kokosové mouky, pokud je těsto řidší.
Těsto zabalíme do folie a necháme alespoň 2 hodiny v lednici utuhnout.
Těsto vyválíme do válečku, nakrájíme ho na stejné díly a vtlačíme do formicček na tartaletky. Uhladíme okraje, aby nebyly roztřepené, nevypadá to po upečení pěkně.
Pečeme 15 minut na 180 °C do zhnědnutí. Korpus necháme trochu vychladnout a opatrně z formičky vyklepneme. Dáme úplně vychladit.
Náplň:
Vše důkladně zamícháme a lžící naplníme tartaletky do poloviny výšky, aby nám tam zbylo místo na ovoce. Vychladíme.
Ovoce:
Ovoce se sladidlem rozsekáme v sekáčku, ale jen trochu, aby tam byly stále viditelné kousky ovoce. Přidáme horkou želatinu, zamícháme a naneseme na vrstvu tvarohu do výše okraje tartaletky. Opět vychladíme.
Krém na ozdobu:
Vše opatrně vyšleháme ručním mixérem do pevného krému, který dáme do zdobícího sáčku s dortovou špičkou. Krém naneseme dokola kolem okraje tartaletky nebo dle vaší fantazie. Můžeme dozdobit ovocem nebo sekanými ořechy.
Ať se vše podaří a hlavě chutná!