VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Její zelená barva možná trochu překvapí, ale kombinace s mákem je fakt bomba.
✵ Začneme makovou náplní, abychom jí měli připravenou. Rozehřejeme mléko skoro k varu a přidáme sladidlo s mákem. Po mírném vychlazení přidáme rozšlehané vejce a zamícháme.
✵ Základní těsto na bábovku si připravíme rozšleháním 4 žloutků se sladidlem a kokosovým olejem. Postupně přidáváme ostatní ingredience, nakonec tuhý sníh z vyšlehaných bílků.
✵ 1/3 těsta přidáme k připravenému máku a spojíme.
✵ Větší bábovkovou formu vymažeme máslem a důkladně vysypeme mletým kokosem. Já jsem si bohužel vybrala formu menší, tak mi těsto při pečení vyběhlo trochu více, než jsem čekala. Tak ať máte ve formě vyšší volné místo.
✵ Do formy dáme jako první základní zelené těsto a jako druhé přidáme těsto s mákem. Tím, že je mák těžší, tak klesne níže a v řezu bábovky nám po upečení vytvoří zajímavé mramorování.
✵ Pečeme na 170 °C cca 30 minut.
Krásné Velikonoce a ať vám chutná vše co si upečete.