VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Zelená bábovka

Low carb bábovka se hodí nejen na Velikonoce.

Její zelená barva možná trochu překvapí, ale kombinace s mákem je fakt bomba.

Recept:

  • 4 vejce
  • 60 g xylitol
  • 2 dl smetany 12 %
  • 100 g rozpuštěného kokosového oleje
  • 100 g mandlové mouky
  • 30 g vanilkového proteinu
  • 100 g zelené dýňové mouky (kupuji zde: LC na dlani)
  • 1 prášek do pečiva
  • 30 g sekaných pistácií

Maková náplň:

  • 200 g mletého máku
  • 0,3 dl horkého mléka
  • 30 g xylitolu
  • 1 vejce

Pracovní postup:

✵ Začneme makovou náplní, abychom jí měli připravenou. Rozehřejeme mléko skoro k varu a přidáme sladidlo s mákem. Po mírném vychlazení přidáme rozšlehané vejce a zamícháme.

✵ Základní těsto na bábovku si připravíme rozšleháním 4 žloutků se sladidlem a kokosovým olejem. Postupně přidáváme ostatní ingredience, nakonec tuhý sníh z vyšlehaných bílků.

✵ 1/3 těsta přidáme k připravenému máku a spojíme.

✵ Větší bábovkovou formu vymažeme máslem a důkladně vysypeme mletým kokosem. Já jsem si bohužel vybrala formu menší, tak mi těsto při pečení vyběhlo trochu více, než jsem čekala. Tak ať máte ve formě vyšší volné místo.

✵ Do formy dáme jako první základní zelené těsto a jako druhé přidáme těsto s mákem. Tím, že je mák těžší, tak klesne níže a v řezu bábovky nám po upečení vytvoří zajímavé mramorování.

✵ Pečeme na 170 °C cca 30 minut.

Krásné Velikonoce a ať vám chutná vše co si upečete.

 

 

 

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů