VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová vánoční kuchařka

Zeleninová roláda

Rychlá roláda s kuřecím masem.

Barvy na talíři mě moc baví, tak jsem různobarevnou zeleninu použila do rychlé rolády.

Vyzkoušejte.

Recept:

  • 125 g mozzarelly v nálevu
  • 1 menší cuketa 200 g
  • 50 g dýně hokaido
  • 20 g mrkve
  • 5 vajec
  • 70 g lněné mouky
  • 20 g bramborové vlákniny Fibra
  • 30 g kokosové mouky
  • 1 lžička soli

Náplň:

  • 150 g kuřecích prsou
  • 80 g plátkovaného sýra
  • 50 g sušených rajčat
  • 250 g tvarohu
  • 1 lžička červené papriky
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Cuketu, dýni a mrkev nastrouháme na drobno. V sekáčku rozmixujeme mozzarellu bez nálevu, přidáme vejce, sůl a všechny sypké suroviny. Naposledy přidáme nastrouhanou zeleninu a zpracujeme v hutnější těsto.

Na pečící papír rovnoměrně těsto rozprostřeme. Já jsem chtěla roládu ozdobit tenkými plátky cukety, tak jsem je naskládala na papír jako první a následně přidala těsto.

Na náplň:

kuřecí prsa nakrájená na malé kousky opečeme na olivovém oleji. Hotové posypeme červenou paprikou. Tvaroh ochutíme solí a pepřem a nakrájíme na drobno sušená rajčata.

Plníme:

na těsto poklademe rovnoměrně plátkový sýr, který potřeme ochuceným tvarohem a posypeme sušenými rajčaty a paprikovými kuřecími kousky. Roládu opatrně zavineme a pečeme 15 minut na 170 °C.

Upečenou roládu mužeme podávat ještě teplou se zeleninovým salátem. Máte plnohodnotný oběd či večeři.

Krásně barevnou strukturu rolády oceníte až po vychladnutí, kdy se dá lépe krájet a také pěkně drží pohromadě. Roládu můžeme použít i jako studené občerstvení například na obloženou mísu.

Věřím, že vám bude chutnat.

 

 

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů