VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Frittata je italské jídlo podobné omeletě. Stejně jako omeleta se připravuje z vajec a dalších přísad, liší se ale způsobem přípravy a je také pevnější. Do vajec je možné vmíchat např. zeleninu, bylinky, různé druhy sýrů, těstoviny a další ingredience.
Vyzkoušela jsem jí s batáty a špenátem. Překvapila mě svou jemnou chutí a hlavně barevností. Batáty jídlu dodají krásně oranžovou barvu.
Video-recept si přehrajte zde.
1) Batáty zbavíme slupky a na struhadle (V kráječi ) nakrájíme na plátky. Přendáme do mísy, osolíme a necháme pustit vodu, kterou odsajeme ubrouskem.
2) Vejce rozšleháme s tvarohem, přidáme 100 g sýru, sůl a pepř. Zbylých 50 g sýru si ponecháme na posypání poslední vrstvy.
3) Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na drobno. Na olivovém oleji vše podusíme a nakonec přidáme špenát, který posolíme a necháme zavadnout.
Formu vymažeme olejem a dno a okraje pokryjeme polovinou batátů. Navrstvíme špenát a zalejeme polovinou vaječné směsi s tvarohem.
Přidáme zbytek batátů a zalijeme zbývající vaječnou směsí. Vše posypeme sýrem.
Pečeme na 180°C asi 20 minut.
Ingredience můžete obměňovat. Klidně přidejte k cibuli například anglickou slaninu nebo kuřecí prsa na nudličky a máte hotový oběd.
Video – recept si přehrajte zde.
Dobrou chuť.
Další nevšední recepty najdete v mých kuchařkách zde: E-shop Leny inspirace