VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Jediná nízkosacharidová vánoční kuchařka na trhu

Low carb příloha

Batátová frittata low carb

Batátová low carb příloha

Frittata je italské jídlo podobné omeletě. Stejně jako omeleta se připravuje z vajec a dalších přísad, liší se ale způsobem přípravy a je také pevnější. Do vajec je možné vmíchat např. zeleninu, bylinky, různé druhy sýrů, těstoviny a další ingredience.

Vyzkoušela jsem jí s batáty a špenátem. Překvapila mě svou jemnou chutí a hlavně barevností. Batáty jídlu dodají krásně oranžovou barvu.

Recept:

  • 4 vejce
  • 250 g tvarohu
  • 300 g batátů (3 ks)
  • 150 g strouhaného sýru
  • 200 g čerstvého špenátu (lze použít i mražený, ten je třeba zbavit vody)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Video-recept si přehrajte zde.

1) Batáty zbavíme slupky a na struhadle (V kráječi ) nakrájíme na plátky. Přendáme do mísy, osolíme a necháme pustit vodu, kterou odsajeme ubrouskem.

 

2) Vejce rozšleháme s tvarohem, přidáme 100 g sýru, sůl a pepř. Zbylých 50 g sýru si ponecháme na posypání poslední vrstvy.

3) Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na drobno. Na olivovém oleji  vše podusíme a nakonec přidáme špenát, který posolíme a necháme zavadnout.

Formu vymažeme olejem a dno a okraje pokryjeme polovinou batátů.  Navrstvíme špenát a zalejeme polovinou vaječné směsi s tvarohem.

Přidáme zbytek batátů a zalijeme zbývající vaječnou směsí. Vše posypeme sýrem.

Pečeme na 180°C asi 20 minut.

Ingredience můžete obměňovat. Klidně přidejte k cibuli například anglickou slaninu nebo kuřecí prsa na nudličky a máte hotový oběd.

Video – recept si přehrajte zde.

Dobrou chuť.

 

 

 

 

 

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat, motivovat a posouvat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů