Low carb příloha

Batátová frittata low carb

Batátová low carb příloha

Frittata je italské jídlo podobné omeletě. Stejně jako omeleta se připravuje z vajec a dalších přísad, liší se ale způsobem přípravy a je také pevnější. Do vajec je možné vmíchat např. zeleninu, bylinky, různé druhy sýrů, těstoviny a další ingredience.

Vyzkoušela jsem jí s batáty a špenátem. Překvapila mě svou jemnou chutí a hlavně barevností. Batáty jídlu dodají krásně oranžovou barvu.

Recept:

  • 4 vejce
  • 250 g tvarohu
  • 300 g batátů (3 ks)
  • 150 g strouhaného sýru
  • 200 g čerstvého špenátu (lze použít i mražený, ten je třeba zbavit vody)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Video-recept si přehrajte zde.

1) Batáty zbavíme slupky a na struhadle (V kráječi ) nakrájíme na plátky. Přendáme do mísy, osolíme a necháme pustit vodu, kterou odsajeme ubrouskem.

 

2) Vejce rozšleháme s tvarohem, přidáme 100 g sýru, sůl a pepř. Zbylých 50 g sýru si ponecháme na posypání poslední vrstvy.

3) Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na drobno. Na olivovém oleji  vše podusíme a nakonec přidáme špenát, který posolíme a necháme zavadnout.

Formu vymažeme olejem a dno a okraje pokryjeme polovinou batátů.  Navrstvíme špenát a zalejeme polovinou vaječné směsi s tvarohem.

Přidáme zbytek batátů a zalijeme zbývající vaječnou směsí. Vše posypeme sýrem.

Pečeme na 180°C asi 20 minut.

Ingredience můžete obměňovat. Klidně přidejte k cibuli například anglickou slaninu nebo kuřecí prsa na nudličky a máte hotový oběd.

Video – recept si přehrajte zde.

Dobrou chuť.

 

 

 

 

 

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat, motivovat a posouvat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů