VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Low carb tyčinky

Rychlovka na cestu

V tomto letním období se jistě budou hodit rychlé tyčinky na cestu, které zaženou hlad.

Příprava je velice rychlá. Základní těsto je z různých druhů semínek a mandlové mouky. Nemusíte zcela dodržovat můj recept. Slunečnicová semínka klidně nahraďte sezamem, sekanými oříšky nebo tím, co máte doma. Lněná mouka je důležitá, protože všechny suroviny spojí v lepivé těstíčko.

Recept na korpus:

  • 2 vejce
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 50 g mandlové/oříškové mouky
  • 30 g lněné mouky
  • 30 g strouhané syrové mrkve
  • 30 g sladidla xylitol
  • 30 g sušených brusinek

Suroviny na polevu:

  • 150 g měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 10 g xylitolu
  • 50 g mandlové mouky
  • 1 lžíce chia semínek
  • čokoláda a sušené maliny na ozdobu

Vyšleháme vejce a postupně přidáme všechny ingredience. Lepkavé těsto natřeme na pečící papír nebo ho můžeme také rozválet válečkem mezi dvěma papíry. Tvar srovnáme do obdelníku, aby se nám tyčinky lépe krájely.

 

Nyní si připravíme tvarohovou polevu. Opět rozšleháme vejce, přidáme tvaroh a ostaní suroviny. Krém natřeme na korpus, uhladíme a pečeme v troubě 20-25 minut na 180°C..

Po upečení korpus nakrájíme na tyčinky, které ještě rozpůlíme.

Můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou a posypat sušenými malinami.

 

Z receptu vytvoříte cca 20 ks tyčinek. V lednici vydrží asi týden. Pokud je to na vás velké množství, tak recept snižte na polovinu nebo si část tyčinek dejte zamrazit.

 

Dobrou chuť!

 

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře
  1. hanka napsal:

    Výborné,přidala jsem do těsta trošku mleté skořice,mňamka.

    • Lenka Čermáková napsal:

      Tak to je skvělý nápad. Pečení je hra a není třeba se zcela držet receptu, také ráda přidávám nové ingredience. Ať se daří.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů