VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Krekry z červené řepy

Červená řepa 100 x jinak.

Recept:

  • 120 g mozzarelly
  • 150 g vařené červené řepy
  • 2 vejce
  • 50 g kokosové mouky
  • 50 g lněné mouky
  • 30 g slunečnicových semínek
  • 1 lžíce psyllia
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a kmín
  • 50 g parmazánu nebo jiného podobného sýru na posypání

Mozzarellu bez nálevu rozmixujeme s vejci, přidáme nastrouhanou řepu a ostatní suroviny kromě parmazánu.

Vytvarujeme na potravinářské fólii váleček a necháme 2 hodiny v lednici.

Ztuhlý váleček nakrájíme na stejné díly, cca 1 cm široké a úhledně vytvarujeme, já zvolila čtvereček. Vše přeneseme na plech s pečícím papírem.

Řepové čtverečky posypeme parmazánem a pečeme na 170 °C 10 minut, otočíme je a ještě 5 minut dopečeme.

Hotové krekry necháme vychladnout. Jsou dobré jako příloha místo chleba.

Dobrou chuť!

Další rychlé recepty najdete v mých kuchařkách: E-shop Leny inspirace

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů