VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Pokud jste někdy dělali tartaletky, víte, jak jsou pracné. Správně namačkat těsto do formičky a modlit se, aby ta low carb verze těsta šla po upečení vyklopit… ☻
Já jsem si to trochu zjednodušila. Místo formiček s vyšším okrajem jsem použila kulaté vykrajovátko. Z lineckého těsta jsem vykrojila pouze kolečka, která posloužila jako základna k plnění.
Všechny ingredience na těsto zpracujeme ručně nebo v kuchyňském robotu na hutnější konzistenci a dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.
Těsto vyválíme mezi dvěma pečícími papíry na tloušťku minimálně 5 mm, tenčí by se lámaly.
Kruhovou formičkou vykrajujeme kolečka, které přeneseme na plech pokrytý pečícím papírem. Pečeme 10 minut na 170 °C.
Vychladlá kolečka potřeme vrstvou čokolády, to aby se linecké těsto nerozmočilo od marmelády, kterou čokoládu potřeme.
Na krém vyšleháme šlehačku se sladidlem do tuha a v poslední fázi přimícháme mascarpone, které nám krém zhutní a nebude se roztékat. Což by se u samotné šlehačky mohlo stát.
Kolečka po okrajích ozdobíme krémem z mascarpone a dozdobíme ovocem a ořechy.
Dobrou chuť!