VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Linecké koláčky

Low carb rychlé koláčky

Pokud jste někdy dělali tartaletky, víte, jak jsou pracné. Správně namačkat těsto do formičky a modlit se, aby ta low carb verze těsta šla po upečení vyklopit… ☻

Já jsem si to trochu zjednodušila. Místo formiček s vyšším okrajem jsem použila kulaté vykrajovátko. Z lineckého těsta jsem vykrojila pouze kolečka, která posloužila jako základna k plnění.

Recept

Linecké těsto

  • 150 g másla
  • 2 žloutky
  • 60 g erythritol
  • 30 g proteinu (vanilkový)
  • 80 g kokosové mouky
  • 150 g mandlové mouky

Krém

  • 150 ml smetany na šlehání
  • 200 g mascarpone
  • 50 g erythitol

Náplň

  • 50 g čokolády rozpuštěné + 30 g másla
  • 100 g  low carb marmelády (já jsem použila brusinkovou)

Všechny ingredience na těsto zpracujeme ručně nebo v kuchyňském robotu na hutnější konzistenci a dáme na 2 hodiny odpočinout do lednice.

Těsto vyválíme mezi dvěma pečícími papíry na tloušťku minimálně 5 mm, tenčí by se lámaly.

Kruhovou formičkou vykrajujeme kolečka, které přeneseme na plech pokrytý pečícím papírem.            Pečeme 10 minut na 170 °C.

 

Vychladlá kolečka potřeme vrstvou čokolády, to aby se linecké těsto nerozmočilo od marmelády, kterou  čokoládu potřeme.

Na krém vyšleháme šlehačku se sladidlem do tuha a v poslední fázi přimícháme mascarpone, které nám krém zhutní a nebude se roztékat. Což by se u samotné šlehačky mohlo stát.

Kolečka po okrajích ozdobíme krémem z mascarpone a dozdobíme ovocem a ořechy.

Dobrou chuť!

 

 

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů