VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Low carb přílohy většinou řeším semínkovými krekry nebo slunečnicovým chlebem. Tentokrát jsem vyzkoušela rohlíky. Trochu jsem se bála, aby držely formu, ale mé obavy byly zbytečné.
Pokud je těsto dostatečně hutné, tak tvar rohlíku drží. Můžete ho vyzkoušet.
Z mozzarely vylejeme nálev a rozmixujeme ji s vajíčky na hladký krém. Postupně přidáme všechny ingredience a zpracujeme ručně nebo v kuchyňském robotu na hutné těsto, které se nelepí na okraje nádoby.
Těsto rozdělíme na 3 díly a vytvarujeme z těsta 3 rohlíky a hotové tvary vyválíme v semínkách slunečnice.
Dáme je na pečící papír odpočinout. Běžně si připravuji low carb pečivo večer, uchovávám ho v lednici a ráno upeču.
Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem a můžeme naznačit zářezy. Pečeme 20 minut na 170 °C.
Rohlíky mě překvapily, jak krásně držely tvar i po upečení, žádné praskliny.
Tak přeji dobrou chuť a ať se povedou.
Pokud se chcete inspirovat dalšími recepty, tak se mrkněte na mé kuchařky.
Můžete si vybrat tištěné nebo elektronické.