VELIKONOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová kuchařka

Rohlíky z mozzarelly

Low carb semínkové rohlíky

Low carb přílohy většinou řeším semínkovými krekry nebo slunečnicovým chlebem. Tentokrát jsem vyzkoušela rohlíky. Trochu jsem se bála, aby držely formu, ale mé obavy byly zbytečné.

Pokud je těsto dostatečně hutné, tak tvar rohlíku drží. Můžete ho vyzkoušet.

Recept:

  • 125 g mozzarella v nálevu
  • 2 vejce
  • 100g lněné mouky
  • 50 g mandlové mouky
  • 30 g slunečnicových semínek
  • 20 g Fibra (bramborová vláknina)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky sůl, kurkuma
  • 1 lžička prášku do pečiva

Z mozzarely vylejeme nálev a rozmixujeme ji s vajíčky na hladký krém. Postupně přidáme všechny ingredience a zpracujeme ručně nebo v kuchyňském robotu na hutné těsto, které se nelepí na okraje nádoby.

Těsto rozdělíme na 3 díly a vytvarujeme z těsta 3 rohlíky a hotové tvary vyválíme v semínkách slunečnice.

Dáme je  na pečící papír odpočinout. Běžně si připravuji low carb pečivo večer, uchovávám ho v lednici a ráno upeču.

Rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem a  můžeme naznačit zářezy. Pečeme 20 minut na 170 °C.

Rohlíky mě překvapily, jak krásně držely tvar i po upečení, žádné praskliny.

Tak přeji dobrou chuť a ať se povedou.

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů