VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Cuketu jako surovinu v kuchyni velice ráda používám, jak ve slané, tak sladké verzi.
Tentokrát jsem potřebovala udělat něco rychlého po návratu z výletu. Tak jsem zvolila zapečenou cuketu s mascarpone a parmazánem. Je to trochu nevšední kombinace, ale velice lahodná.
Mascarpone, parmazán a vejce osolíme a smícháme dohromady. Rozdělíme na 2 části a jednu rozprostřeme na dno menší zapékací misky s pečícím papírem.
Cibule nasekáme na drobno a osmažíme na olivovém oleji a později přidáme i nakrájený česnek. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k cibuli a česneku, osolíme a dochutíme pepřem.
Až bude cuketa ohebná, tak celou směs přendáme do zapékací misky. Jako poslední vrstvu přidáme zbylé mascarpone a vše posypeme parmazánem.
Pečeme 15 -20 minut na 180 °C do růžova.
Zapečenou cuketu můžeme podávat teplou, ale i za studena.
Je to rychlé letní a vlastně celoroční jídlo z pár ingrediencí.
Dobrou chuť!
Další zajímavé recepty najdete v mých kuchařkách zde: E-shop Leny Inspirace