VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová vánoční kuchařka

Zapečená cuketa

Cuketa stokrát jinak

Cuketu jako surovinu v kuchyni velice ráda používám, jak ve slané, tak sladké verzi.

Tentokrát jsem potřebovala udělat něco rychlého po návratu z výletu. Tak jsem zvolila zapečenou cuketu s mascarpone a parmazánem. Je to trochu nevšední kombinace, ale velice lahodná.

Recept:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g sýr parmazánového typu
  • 1 vejce
  • 2 cibule
  • 2 lžíce olovového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 střední cuketa
  • sůl, pepř

Mascarpone, parmazán a vejce osolíme a smícháme dohromady. Rozdělíme na 2 části a jednu rozprostřeme na dno menší zapékací misky s pečícím papírem.

Cibule nasekáme na drobno a osmažíme na olivovém oleji a později přidáme i nakrájený česnek. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a přidáme k cibuli a česneku, osolíme a dochutíme pepřem.

Až bude cuketa ohebná, tak celou směs přendáme do zapékací misky. Jako poslední vrstvu přidáme zbylé mascarpone a vše posypeme parmazánem.

Pečeme 15 -20 minut na 180 °C do růžova.

Zapečenou cuketu můžeme podávat teplou, ale i za studena.

Je to rychlé letní a vlastně celoroční jídlo z pár ingrediencí.

Dobrou chuť!

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů