VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA
Nízkosacharidová kuchařka
Červená řepa se dá využít v kuchyni mnoha způsoby. Od pomazánek a salátů až po dorty nebo přílohy či jako pečivo. Přestože ji tepelně upravíme i tak v ní zůstane zachováno velké množství důležitých vitaminů, minerálů, antioxidantů a stopových prvků.
Červenou řepu rozsekáme v sekáčku a postupně přidáme ostatní suroviny.
Na plechu s pečícím papírem tvarujeme placičky. Pomohla jsem si kulatou formičkou, tím jsem docílila, že jsou placičky stejné velikosti.
Připravené placičky můžeme posypat parmazánem. Pečeme na 180 °C cca 10 minut, placičky otočíme a ještě 5 minut dopečeme.
Líbil se mi kontrast červené barvy a bílých sezamových a slunečnicových semínek.
Placičky můžeme jíst samotné. Já jsem si je vylepšila pomazánkou z Lučiny.
Dobrou chuť!
Další zajímavé recepty najdete v mých kuchařkách zde: E-shop Leny inspiracehttps://eshop.lenyinspirace.cz/