VÁNOČNÍ LOW CARB KUCHAŘKA

Nízkosacharidová vánoční kuchařka

Placičky z červené řepy

Jednoduchá low carb příloha.

Červená řepa se dá využít v kuchyni mnoha způsoby. Od pomazánek a salátů až po dorty nebo přílohy či jako pečivo. Přestože ji tepelně upravíme i tak v ní zůstane zachováno velké množství důležitých vitaminů, minerálů, antioxidantů a stopových prvků.

Recept:

  • 2 velké vařené červené řepy (Lidl)
  • 1 vejce
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 30 g slunečnicových semínek
  • 20 g sezamových semínek
  • 50 g lněné mouky
  • sůl, pepř
  • 1 lžička tymiánu

Červenou řepu rozsekáme v sekáčku a postupně přidáme ostatní suroviny.

Na plechu s pečícím papírem tvarujeme placičky. Pomohla jsem si kulatou formičkou, tím jsem docílila, že jsou placičky stejné velikosti.

Připravené placičky můžeme posypat parmazánem. Pečeme na 180 °C cca 10 minut, placičky otočíme a ještě 5 minut dopečeme.

Líbil se mi kontrast červené barvy a bílých sezamových a slunečnicových semínek.

Placičky můžeme jíst samotné. Já jsem si je vylepšila pomazánkou z Lučiny.

Dobrou chuť!

 

 

Lenka Čermáková
Jsem nadšená kuchařka low carb dezertů a především propagátorka zdravého jídla. Chci vás inspirovat a motivovat. Můj příběh naleznete zde: >>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů